Oxerkamp

In de bossen bij Deventer, op steenworp afstand van Studiecentrum de Oxerhof, ligt het Oxerkamp, een stoer kampeerterrein dat nét even anders is. Bijzonder aan het Oxerkamp is namelijk dat er op de doordeweekse ochtenden met elkaar in het bos wordt gewerkt. Er worden paden opgeknapt, braamstruiken geknipt, bomen gezaagd, takken versjouwd, er wordt gras gemaaid en hooi geharkt. Tijdens de werkzaamheden is altijd deskundige leiding aanwezig, zodat ook jonge kinderen veilig kunnen deelnemen. De werkzaamheden worden in samenwerking met IJsselandschap uitgevoerd. Om 7:00 is er een mogelijkheid voor meditatie voor de liefhebber, om 08:00 starten de werkzaamheden.Tussen de werkzaamheden door is er om 10:00 uur gezamenlijk koffie, thee, chocolademelk, limonade en iets lekkers en om 12:30 wordt er samen geluncht. 's Middags is er volop tijd die iedereen naar wens kan invullen:

er kan worden gespeeld en geluierd op het kamp, maar er kan ook worden gefietst, gewandeld en gezwommen in het zwembad op fiets afstand.

 

's Avonds wordt er een kampvuur brandende gehouden, alwaar het met elkaar en met iets te drinken in de hand goed toeven is. Vaak wordt er een keer samen gebarbecued en vrijdags wordt voor wie wil, de week feestelijk afgesloten met een bonte avond.

‚Äč

Het totale terrein is ongeveer één hectare groot. Het biedt plaats aan 15 kampeer plekken, tent of caravan.

Op het terrein hebben we de beschikking over twee warme douches en twee toiletten maar er is geen stroom. De verlichting vindt plaats middels olielampjes. 

     "Op het oxerkamp geniet ik van de rust van het bos, het zwoegen en het zagen en de gezelligheid met elkaar, jong en oud, iedereen trekt met elkaar op. De natuur doet de rest. Niets moet , niets hoeft. Het is een heerlijke plek"

Copyright © 2020 Zomerkampoxe | Design by Frosty Design Co.