top of page
Oxerkamp

In de bossen bij Deventer, op steenworp afstand van Studiecentrum de Oxerhof, ligt het Oxerkamp, een stoer kampeerterrein dat nét even anders is. Bijzonder aan het Oxerkamp is namelijk dat er op de doordeweekse ochtenden met elkaar in het bos wordt gewerkt. Er worden paden opgeknapt, braamstruiken geknipt, bomen gezaagd, takken versjouwd, er wordt gras gemaaid en hooi geharkt. Tijdens de werkzaamheden is altijd deskundige leiding aanwezig, zodat ook jonge kinderen veilig kunnen deelnemen. De werkzaamheden worden in samenwerking met Stichting IJsselandschap uitgevoerd. 's Middags is er volop tijd die iedereen naar wens kan invullen.

's Avonds wordt er een kampvuur brandende gehouden, alwaar het met elkaar en met iets te drinken in de hand goed toeven is. Vaak wordt er een keer samen gebarbecued en vrijdags wordt voor wie wil, de week feestelijk afgesloten met een bonte avond.

Het totale terrein is ongeveer één hectare groot. Het biedt plaats aan 15 kampeer plekken, tent of caravan.

Op het terrein hebben we de beschikking over twee warme douches en twee toiletten maar er is geen stroom. De verlichting vindt plaats middels olielampjes. 

     "Op het oxerkamp geniet ik van de rust van het bos, het zwoegen en het zagen en de gezelligheid met elkaar, jong en oud, iedereen trekt met elkaar op. De natuur doet de rest. Niets moet , niets hoeft. Het is een heerlijke plek"

bottom of page